Óvintézkedések Adipex szedésekor

Óvintézkedések Adipex szedésekor

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, érdemes lehet tájékoztatni az orvosát vagy gyógyszerészét. Különösen fontos ez akkor, ha a vannak olyan anyagok, amelyekre allergiás. Ha már elkezdte szedi az adipexet és allergiás tüneteket tapasztal magán, akkor mindenképpen forduljon orvoshoz.

Több olyan betegség is létezik, amely esetén nem ajánlatos szedni ezt a fogyasztószert. Ilyenek például:

 • Magas vérnyomás
 • Zöldhályog (Glaukóma)
 • Érrendszeri és szívbetegség
 • Agyvérzés
 • Cukorbetegség
 • Pajzsmirigy problémák
 • Táplálkozási zavarokkal küzdők esetén (anorexia, bulímia)
 • Pszichiátriai kezelésekkel egy időben
 • Antidepresszánsok szedése során
 • Súlyos májbetegségek esetén
 • Súlyos vesebetegségek esetén

Továbbá feltétlenül kerülni kell a fogyasztását alkoholfogyasztás esetén, kábítószeres befolyásoltság esetében, mentális problémákkal küzdő betegek esetében. Ezeket az óvintézkedéseket mindenképpen be kellene tartani az Adipex szedése előtt és közben.

Bizonyos esetekben a gyógyszer túlzott szedésekor felléphet szédülés vagy (ritkán), álmosság, extrém esetben homályos látás. Ne vezessen gépeket, vagy ne végezzen, olyan tevékenységet, amely különleges odafigyelést igéyel.
Ha cukorbeteg, ellenőrizze a vércukorszintjét utasítása szerint. Tartsa be orvosa, gyógyszerésze utasításait.

Általános óvintézkedések Adipex szedéséhez!

A gyógyszer működésének lényege hogy felgyorsítja az anyagcserét, illetve drasztikusan csökkenti az étvágyat. A termékben lévő hatóanyag a fentermin (75 g Phenterminum resinatum = 15 mg fentermin).

A tapasztalatok azt mutatják hogy rendkívül gyakran nehezíti az elalvást a gyógyszer. Ezért azt javasoljuk, hogy a kúra során lefekvés előtt legalább nyolc órával vegyük be az utolsó Adipex kapszulát. A legjobb, ha a déli főétkezés előtt vesszük be a tablettát.

Szintén gyakran figyelhető meg a száj kiszáradása. Ez szintén az anyagcsere-gyorsító hatás része. Nagyon fontos, hogy a tabletta szedése során gondoskodjunk a fokozott folyadékbevitelről.

Mint minden gyógyszerhez ehhez is egy idő után hosszá szokik a szervezet. A megszokás legfőbb jele hogy csökken a gyógyszer hatása. Egy huzamban nem javasolt tizenkét hétnél tovább szedni az Adipexet. Általános esetekben ugyanis ennyi idő alatt már jelentős hatékonyságcsökkenés figyelhető meg. A tizenkét hetes kúra után tartsunk egy szünetet, melynek időtartama legalább 8-10 hét legyen.

Elképzelhető, hogy elfelejti beszedni a tablettát. Ilyenkor ne próbálja meg pótolni akkor, amikor eszébe jut (például másnap ne vegyen be két tablettát). Szintén lényeges, hogy este nem javasolt beszedni a terméket, mert a hatása miatt gyakran jelentkezik alvási nehézség, álmatlanság.

Nagyon fontos óvintézkedés Adipex szedéséhez!

Nagyon fontos óvintézkedés az adipex szedéséhez, hogy 18 év alatti és 65 év feletti fogyni vágyók esetén nem szabad alkalmazni.

Ez a gyógyszer nem alkalmazható terhesség alatt. Ez károsíthatja magzat, illetve a kismama egészségét. Ha Ön terhes, vagy úgy gondolja, hogy terhes lehet, azonnal értesítse orvosát és hagyjon fel a fogyasztószer szedésével.

Ez a gyógyszer átjuthat az anyatejbe, és nemkívánatos hatásokat okozhat gyermekére. Ezért a szoptatás alatt szintén ajánlott a használata.

Közvetlenül gyermekvállalás előtt szintén nem javasoljuk, hogy adipex kúrába kezdjen.

Mindezek mellett nagyon fontos, hogy bármilyen rosszullétet tapasztal, akkor feltétlen forduljon orvosához. Ez talán a leglényegesebb óvintézkedés az Adipex szedésekor.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.